Побачив світ новий науково-практичний посібник з підприємництва

На факультеті менеджменту виданий новий науково-практичний посібник «Підприємництво в сучасних умовах розвитку України» авторського колективу кафедри підприємництва, менеджменту організацій та логістики – проф. Антонюка Д.А., проф. Бухаріної Л.М., доц. Онищенко О.А. та доц. Шишкіна В.О.

Необхідно зауважити, що посібник дійсно відповідає викликам сучасності, є актуальним і оригінальним та представляє інтерес з точки зору теорії і практики дослідження підприємництва. Адже сьогодні гостро відчутна потреба в навчальних та науково-практичних виданнях з питань підприємництва як необхідної складової не тільки підготовки фахівців в галузі підприємництва, економіки та менеджменту, а й формування якісних ринкових відносин, дотримання національних стратегічних інтересів країни, забезпечення її  суспільних пріоритетів.

Даний посібник є доробком науково-практичного матеріалу, що в повній мірі розкриває питання сутності, інфраструктури та значення підприємництва в економіці країни, впливу євроінтеграційних процесів на підприємницький сектор в Україні, особливостей інноваційного та соціально-орієнованого підприємництва, державного регулювання підприємництва в Україні, галузевих особливостей організації підприємницької діяльності.

Приємно також відзначити підтримку та сприяння в підготовці та реалізації задумки авторів з боку адміністрації вишу, а саме – схвальну позицію по відношенню до видання ректора Запорізького національного університету, професора, доктора історичних наук, заслуженого працівника освіти України, академіка Академії наук вищої освіти України, Народного депутата України Фролова Миколи Олександровича.

Представляючи інтереси народу України, Микола Олександрович як ніхто розуміє важливість обраної теми як для розвитку економіки країни, так і для суспільства загалом.

На думку ректора, тематика видання є вкрай актуальною та підтверджується необхідністю адаптування підприємницького середовища, принципів, методів, інфраструктури України до вимог і механізмів розвитку та функціонування, застосовуваних в країнах-членах ЄС, відповідно до євроінтеграційних перспектив України та її регіонів, про що Микола Олександрович зазначив у своїй передмові до посібника та рекомендував його для викладання курсів з менеджменту та підприємництва.

Крім того, автори від імені кафедри підприємництва, менеджменту організацій та логістики, висловлюють вдячність ректору Запорізького національного університету Миколі Олександровичу Фролову за всебічну підтримку та сприяння започаткуванню підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Автори вдячні також рецензентам – доктору економічних наук, професору Захарію Степановичу Варналію, доктору економічних наук, професору Мар’яні Іванівні Мельник та доктору економічних наук, професору Ларисі Володимирівні Фроловій за слушні зауваження та поради щодо вдосконалення посібника.

Авторський колектив очікує на доброзичливі відгуки та побажання, які будуть враховані в подальших виданнях.

Кафедра підприємництва, менеджменту організацій та логістики

Факультет менеджменту

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *