Майбутні підприємці та менеджери комунікують дистанційно!

Карантин — це чудова нагода освоїти нові методи та форми навчання. Так вважають як викладачі, так і студенти кафедри підприємництва, менеджменту організацій та логістики ЗНУ. 

Для викладачів кафедри ПМОіЛ, як і для багатьох інших, відданих своїй справі професіоналів, карантин дав можливість удосконалити вміння та навички з різних форм дистанційного навчання. Викладачі кафедри здійснюють освітній процес шляхом поєднання синхронного та асинхронного режимів дистанційної освіти. Останній тиждень не став винятком і був насиченим як для студентів, так і для викладачів.  

Консультації, лекційні та практичні заняття відбуваються в режимі реального часу за допомогою платформи відеоконференцій Zoom. Так, в рамках дисципліни «Менеджмент підприємницької діяльності», завідувач кафедри, професор Бухаріна Людмила проводить онлайн-лекції та консультації для студентів другого курсу спеціальності «Менеджмент» всіх освітніх програм. Трансляція навчальних презентацій, відеоматеріалів, дискусія шляхом відеозв’язку дають можливість максимально наблизити онлайн-навчання до умов очної освітньої діяльності.

На тій же платформі щотижня доценти кафедри Полусмяк Юлія, Павлюк Тетяна проводять онлайн-консультації з написання курсових робіт, Студенти другого курсу освітньої програми менеджмент готельного, курортного та туристичного сервісу зазначають, що такі онлайн-консультації дуже доречні в умовах карантину, допомагають у написанні курсової роботи, дають можливість отримати своєчасні та повні відповіді на питання, що є незрозумілими.

Практичні онлайн-заняття з дисципліни «Комерцiйна діяльність», яку викладає доцент Шишкiн Віктор,  проходять в невимушенiй атмосферi. Студенти четвертого курсу генеруюються нові iдеї за методом брейнстормiнг.

Всі нагальні питання оперативно вирішується шляхом спілкування зі студентами у групах Viber та Telegram.

Активно використовується й асинхронний режим дистанційного навчання за допомогою платформи Moodle. Так студенти другого курсу, завдяки платформі  Мооdle, спробували власні сили щодо вирішення задач відбору проектів для агробізнесу в рамках дисципліни «Економіка сільськогосподарського підприємства» (викладач доц. Хацер Максим).

А студенти третього курсу освітньої програми «Менеджмент організацій» дистанцiйно освоюють тонкощi теорii  управління iз застосуванням лiдерских компетенцiй, вивчаючи дисциплiну «Лiдерство та стилi керівництва» (викладач доц. Онищенко Оксана). З метою подальшого впровадження на практицi отриманих знань та навичок, студенти визначають свiй власний стиль управління шляхом складання тестiв та завдань, розроблених викладачами кафедри та всесвiтньо вiдомими фахiвцями з менеджменту, якi представленi в системi Moodle.

Студенти третього курсу спеціальності «Підприємництво та комерційна логістика» на практичних заняттях з дисципліни «Лідерство та партнерство в підприємництві» (викладач проф. Гуржій Наталія), використовуючи платформу Мооdle, розробляли авторські схеми вибору потенційного партнера для налагодження договірних взаємовідносин і партнерських зв’язків за визначеними критеріями для конкретних підприємств.

Ст. викладач Лисенко Марина в викладанні дисципліни «Управління підприємницькою діяльністю» використовує метод інформаційно-рецептованої дистанційної освіти: студентам надається лекційний матеріал на основі якого, вони мають чіткий «рецепт» виконання практичних завдань реальної реєстрації та управління підприємницькою діяльністю! Таким чином студент отримує не тільки теоретичні знання, а і практичні, які він здобуває самостійно, імперичним шляхом!

Є певні успіхи і у науковій царині. Так серед переможців ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з різних напрямів такі результати: Михайло Філіппов (студент 3 курсу ОП «Менеджмент організацій»), посів 3 місце у Всеукраїнському конкурсу студентських наукових робіт з напряму «Менеджмент організацій», що відбувся у Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана (науковий керівник професор Бухаріна Людмила).

Пишаймося й здобутком Красноплахти Євгенії (студентка 2 курсу ОП «Менеджмент організацій»), яка посіла 3 місце у Всеукраїнському конкурсу студентських наукових робіт з напряму «Економіка природокористування та охорони навколишнього середовища», який проходив у Кременчуцькому національному університеті імені Михайла Остроградського (наукові керівники професор Горошкова Лідія та Хлобистов Євген). Вітаємо наших переможців!

Ще не всі конкурси фіналізували свої результати, тож сподіваємось на подальші перемоги.

Також кожного тижня за допомогою платформи Zoom відбуваються засідання кафедри. Під час засідання обговорюються нагальні питання,  ідеї, пропозиції та наробки викладачів щодо форм дистанційної роботи. Не залишається поза увагою й дуже актуальне питання – проведення профорієнтаційної роботи за умов карантину. Адже майбутнє університету залежить від вдалої та успішної вступної кампанії.

Тож викладачі кафедри активно впроваджують прогресивні форми дистанційного навчання з метою забезпечення якісного безперервного та студентоцентрованого освітнього  процесу.

Дякуємо нашим студентам за відповідальне ставлення до онлайн-навчання в умовах карантину!

 

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *